empty
Stroom van de kubbeweg


Een lagere energierekening voor een gezondere toekomst! Dat bieden wij u als u nu overstapt op stroom van Windpark Kubbeweg BV.

Omdat Windpark Kubbeweg B.V. geen energieleverancier is, werken we samen met Vandebron. Zij verzorgen de stroomlevering en klantenservice.

voor meer informatie klik hier

home   /   stroom_van_kubbeweg  /   windenergie__en__de_agrariër

Windenergie & de Agrariër

Het opwekken van windenergie is een interessante nevenactiviteit voor agrariërs. Zij zijn veelal gevestigd in open gebieden en beschikken over ruim voldoende grond. Een ideale combinatie om een turbine te bouwen. Daarnaast vergt een molen nauwelijks tijd en energie van de eigenaar. Het onderhoud wordt gedaan door externe bedrijven en de wind doet het werk. Zo kan windenergie een belangrijke stabiele tweede inkomstenbron vormen voor agrariërs.

In Nederland heeft onder meer de provincie Flevoland aangegeven dat er geen alleenstaande turbines meer mogen worden gebouwd. In plaats daarvan wil de overheid alleen nog lijnopstellingen toestaan. Aangezien één ondernemer nooit een hele rij molens kan financieren, is het noodzakelijk dat agrariërs samenwerken. Aan de Kubbeweg in Biddinghuizen hebben daarom alle twaalf bedrijven die aan de weg gevestigd zijn een even groot aandeel in het park.