empty
Stroom van de kubbeweg


Een lagere energierekening voor een gezondere toekomst! Dat bieden wij u als u nu overstapt op stroom van Windpark Kubbeweg BV.

Omdat Windpark Kubbeweg B.V. geen energieleverancier is, werken we samen met Vandebron. Zij verzorgen de stroomlevering en klantenservice.

voor meer informatie klik hier

home   /   stroom_van_kubbeweg  /   windpark_kubbeweg

Windpark Kubbeweg

Windpark Kubbeweg BV is een samenwerkingsverband van twaalf agrarische bedrijven aan de Kubbeweg in Biddinghuizen. De dagelijkse leiding ligt in handen van de directeuren Jan Wybe Schurer, Jaco Mul en Peter Koopmans. 

Windpark Kubbeweg is bij de oprichting in 2006 het grootste particuliere windpark van Nederland. Tien jaar van voorbereiding en onderhandelingen gingen vooraf aan de realisatie van het park. Het resultaat is een uiterst innovatief project zowel qua omvang als qua techniek. 

Het park bestaat uit zeventien windturbines met een totale capaciteit van 34 megawatt. Dat is genoeg om meer dan 25.000 huishoudens per jaar van stroom te voorzien. De molens zijn van het type "V80 2.0 MW" turbines. van Vestas. 

De ondernemers van de Kubbeweg hebben als eerste particuliere windmoleneigenaren een eigen onderstation laten bouwen. Hierdoor kan de opgewekte stroom direct aan het net geleverd worden. Het grote voordeel is dat het park hiermee onafhankelijk is van grote energiebedrijven.